Sági Sárga Rózsa Klub története

A Sági Sárga Rózsa Klub 2002. májusában alakult.

Egy félelmetesnek induló vizsgálat remek hangulatú kirándulássá vált. Az ötlet ekkor született meg, hiszen nagyon kellemesen tudjuk eltölteni az időnket közösen. Az eltelt évek bizonyossá tették, hogy jól gondoltuk. Rengeteg hasznos elfoglaltságnak, szórakozásnak, vidámságnak voltunk az elmúlt időben részesei.

Nincsenek világmegváltó programok, csak szívesen vagyunk együtt, hogy a mindennapok szürkeségéből, kicsit kimozdítson bennünket a jó társaság. Figyelmesen meghallgatunk hasznos tanácsokat, egészségről, gyógyításról, virágkötésről, különböző praktikákról. Szívesen teszünk eleget a közeli vagy távolabbi klubok meghívásainak, s ha igénylik, a rendezvényeket műsorral színesítjük. De örömmel fogadunk mi is vendégeket hasonló céllal. Névnapok, szilveszter, farsang, falunap mind remek alkalom, hogy kibővülve, a tagokon kívül családtagokkal, barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel töltsünk együtt pár órát vidám hangulatban.

Télidőben a kultúrház, nyáron viszont a szabadidőpark a helyszíne az összejöveteleinknek. A szőlőhegy, csendjét megtörő nótaszó a pinceszeren. A nyárson vagy grillen sült szalonna, kolbász illat a mámoros nyárestén, a falu szívében a parkban, a csillagos éjszakába nyúló, vidám bolondozás, felidézi fiatalságunkat és néhány órára el tudjuk felejteni a napi gondokat.

"Lenn a Bakony alján, Bakonyságon, Sárgarózsa nyílik az utcákon!"- mondja a dal. Nemcsak az utcákon nyílik a rózsa, hanem 2002. május óta, minden hónap utolsó péntekjén a kultúrház egyik kellemes szegletében elhelyezkedő klubszobában is kinyílik a SÁRGA RÓZSA.

Szorgalmas és összetartó emberek éltek és élnek ma is Bakonyságon. Ebben a rohanó világban már sajnos egyre ritkábban tapasztalhatjuk meg vidéken is az összetartást, de ennek a kis közösségnek mégis sikerült megőriznie ezt az értéket. Manapság a községünk lakosságszáma lefele ívelő tendenciát mutat, de az a 82 ember, aki itt él ebben a községben, úgy éli a mindennapjait, mint egy kis család. Együtt vagyunk örömben, gondban, és ha a szükség úgy kívánja, a munkában.

Mi, Bakonyságiak büszkék vagyunk a községünkre. Reméljük, hogy az ide látogatók jól érzik magukat nálunk, és bízunk benne, hogy szívük többször is visszahúzza őket a jövőben is e nyugalmas, csendes, a világ zajától távol eső kis paradicsomba, Bakonyságra.