• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Klub története PDF Nyomtatás E-mail

2002. májusában alakult a Sági Sárga Rózsa Klub.

Egy félelmetesnek induló vizsgálat, remek hangulatú kirándulássá vált. Az ötlet ekkor született meg. Hiszen nagyon kellemesen tudjuk eltölteni az időnket közösen. Az eltelt hét év bizonyossá tette, hogy jól gondoltuk. Rengeteg hasznos elfoglaltságnak, szórakozásnak, vidámságnak voltunk az elmúlt időben részesei. Nincsenek világmegváltó programok, csak szívesen vagyunk együtt, hogy a mindennapok szürkeségéből, kicsit kimozdítson bennünket a jó társaság. Figyelmesen meghallgatunk hasznos tanácsokat, egészségről, gyógyításról, virágkötésről, különböző praktikákról. Szívesen teszünk eleget a közeli vagy távolabbi klubok meghívásainak, s ha igénylik, a rendezvényeket műsorral színesítjük. De örömmel fogadunk mi is vendégeket hasonló céllal. Névnapok, szilveszter, farsang, falunap mind remek alkalom, hogy kibővülve, a tagokon kívül, családtagokkal, barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel töltsünk együtt pár órát vidám hangulatban. Télidőben a kultúrház, nyáron viszont a szabadidőpark a helyszíne az összejöveteleinknek. A szőlőhegy, csendjét megtörő nótaszó a pinceszeren. A nyárson vagy grillen sült szalonna, kolbász illat a mámoros nyárestén, a falu szívében a parkban, a csillagos éjszakába nyúló, vidám bolondozás, felidézi fiatalságunkat és néhány órára el tudjuk felejteni a napi gondokat.

„Lenn a Bakony alján, Bakonyságon, Sárgarózsa nyílik az utcákon!”- mondja a dal. Nemcsak az utcákon nyílik a rózsa, hanem 2002. május óta, minden hónap utolsó péntekjén a kultúrház egyik kellemes szegletében elhelyezkedő klubszobában is kinyílik a SÁRGARÓZSA.

Szorgalmas és összetartó emberek éltek és élnek ma is Bakonyságon. Ebben a rohanó világban már sajnos egyre ritkábban tapasztalhatjuk meg vidéken is az összetartást, de ennek a kis közösségnek még sikerült megőriznie ezt az értéket. Manapság már a lakosságszámunk lefele ívelő tendenciát mutat, de az a 82 ember, aki itt él ebben a községben, úgy éli a mindennapjait, mint egy kis család. Együtt vagyunk örömben, gondban, és ha a szükség úgy kívánja, a munkában.

Mi, Bakonyságiak büszkék vagyunk a községünkre. Reméljük, hogy az ide látogatók, jól érzik magukat nálunk és bízunk benne, hogy szívük többször is visszahúzza őket a jövőben is e nyugalmas, csendes a világ zajától távol eső kis paradicsomba, Bakonyságra.  

.
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég böngészi